skellefteå-kraft

Skellefteå Kraft – Recension och omdöme

Skellefteå Kraft har mycket att erbjuda sina kunder. Läs vår recension, se för och nackdelar och ta del av vårt omdöme. 

Betyg: 5/5

Om oss Elbolagskollen.se är en oberoende jämförelsetjänst av elavtal och elbolag på nätet men vi kan erhålla en mindre provision när du tecknar ett elavtal hos de elbolag vi jämför.

Skellefteå Kraft introduktion

Skellefteå Kraft är ett av Sveriges ledande elbolag och ett mycket omtyckt val hos svenska hushåll. Här får du ett företag som satsar stenhårt på att skapa ett miljövänligt energisystem som utnyttjar naturens resurser.

Hos detta elbolag kan du teckna ett 100 % förnybart elavtal. Företagets elproduktion kommer bland annat från vattenkraft, vindkraft och biobränslen. Du kan välja mellan tre olika avtalstyper och du väljer själv om du vill ha en lång bindningstid eller inte.

Skellefteå Kraft är certifierat enligt Schysst elhandel, något som gör att du som kund kan känna dig trygg hos företaget. Låt oss kika på om detta elbolag är det bästa valet för dig.

Skellefteå Kraft
ElavtalFast, rörligt, timpris
Typ av elVindkraft, vattenkraft, solkraft, biobränslen
Klimatvänlig elJa
Abonnemangskostnad49 kr
Bindningstid0-36 mån

Välj det elavtal som passar dig bäst

Rörligt elpris – Välj ett rörligt elpris om du inte har något emot fluktuerande elpriser varje månad. Med ett rörligt pris får du ta del av både uppgångar och nedgångar på elmarknaden.

Fast elpris – Ett fast elpris är det bästa valet för dig som vill veta exakt hur mycket du ska betala varje månad. Då kan du känna dig lugn oavsett hur mycket priset stiger under årets kalla månader.

Timpris – Om du väljer ett timpris kan du utnyttja möjligheten att använda mest el när timpriset är som lägst. Då kan du till exempel ladda elbilen eller starta diskmaskinen när det kostar som minst.

Skellefteå Krafts elpriser

Elavtal
Påslag
Elcertifikat
Månadsavgift
Bindningstid
Rörligt
6,00 öre/kWh
Ej specificerat
49 kr/månad
0 mån
Fast
0,00 öre/kWh
Ej specificerat
49 kr/månad
12, 24 eller 36 mån
Timpris
6,00 öre/kWh
Ej specificerat
49 kr/månad
0 mån
Informationen här ovan gällde för en 150 kvm stor villa i centrala Stockholm i oktober 2024. Utöver de ovanstående avgifterna tillkommer även ett fast eller rörligt elpris + moms. Kostnaden för elcertifikatet ingår i elpriset hos Skellefteå Kraft.

Skellefteå Kraft erbjuder tre olika elavtal: rörligt, fast och timpris. Dessa tre elavtal ger dig olika stor risk när det gäller fluktuerande priser och ekonomisk förutsägbarhet, men även en möjlighet att anpassa din elförbrukning.

Det exakta elpriset varierar från dag till dag. Sverige är indelat i fyra olika elområden (SE1 – Luleå, SE2 – Sundsvall, SE3 – Stockholm och SE4 – Malmö) och elpriserna varierar beroende på var du bor.

Det är endast det fasta avtalet som har en bindningstid, och du kan välja mellan ett, två och tre år. För dig som vill ha så låg risk som möjligt är ett fast avtal i tre år det bästa valet. Abonnemangskostnaden är alltid 49 kr/månad oavsett vilket avtal du väljer.

Om du är villig att ta en högre risk för att få mer flexibilitet och har ekonomisk möjlighet att hantera prisökningar är ett rörligt elavtal det givna valet. Då kan du dra nytta av möjliga prissänkningar på elmarknaden.

Få rabatt hos Skellefteå Kraft

Om du tecknar ett avtal hos Skellefteå Kraft kan du få en nykundsrabatt under de första sex månaderna. Rabatten innebär att du varken behöver betala elavtalets påslag eller månadsavgift under sex månader. Detta gäller för dig som tecknar ett rörligt avtal eller ett avtal med timpris.

Företaget erbjuder ibland förmånliga priser och rabatter genom sina samarbetspartners. Om du är student med Studentkortet kan du till exempel få fri månadsavgift i nio månader samt en öresrabatt.

Vintersäkra ditt elavtal

Hos Skellefteå Kraft kan du vintersäkra ditt elavtal får att få ett stabilare elpris under årets kallaste månader. På så sätt behöver du inte oroa dig för att få en chock när månadsfakturan kommer.

Om du väljer att vintersäkra ditt elavtal så gäller det under sex månader från och med den första november. Sedan återgår ditt elpris till att bli rörligt igen när sommaren kommer med sina lägre elpriser. Om du vintersäkrar försvinner dock eventuella rabatter.

Mikroproduktion

Om du har din egen solcellsanläggning hemma kan du teckna ett mikroproduktionsavtal hos elbolaget. Det innebär att företaget köper den el som du får över i din produktion och dessutom får du en extra ersättning under avtalsperioden.

Följ din elförbrukning i elbolagets app

Skellefteå Kraft har en egen app som du kan använda för att enkelt ha koll på din förbrukning. Det är extra viktigt om du har tecknat ett elavtal med timpris så att du snabbt kan se om elen är billig eller inte.

Appen fungerar både för iPhone och Android och är mycket enkel att navigera tack vare den simpla designen. I appen kan du bland annat se timpris, förbrukningsstatistik, fakturor och avtal.

Stora fördelar med förnybar el hos Skellefteå Kraft

Det finns gott om fördelar med att teckna ett elavtal hos detta energibolag. Till att börja med kommer du att kunna ta del av en miljövänlig elproduktion från förnybara elkällor, något som innebär att du bidrar till en klimatsmartare elmarknad.

Dessutom erbjuder bolaget en låg månadskostnad och dessutom har du möjlighet att välja ett bindningsfritt elavtal. Även om du väljer ett fast elavtal så kan du välja en så kort bindningstid som 12 månader.

Elbolagets nackdelar

När det gäller nackdelar så erbjuder Skellefteå Kraft ingen nykundsrabatt för de som tecknar ett fast elavtal. Det finns heller inga tillval att göra och dessutom har elbolaget ett högre påslag än många andra elbolag på marknaden.

Avgift och bindningstid

Oavsett vilket elavtal du väljer tillkommer en månadsavgift på 49 kr. Om du väljer ett rörligt elavtal eller ett elavtal med timpris har du ingen bindningstid. Om du väljer ett fast elavtal får du välja mellan 12 månader, 24 månader och 36 månader. Under bindningstiden kommer du att betala ett fast elpris varje månad, oavsett om elpriset ökar eller minskar.

Om Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft fick sin start när Skellefteå stad fick tillstånd att bygga ett kraftverk i Finnforsen. Detta hände år 1906 och idag är företaget ett av landets ledande elbolag med Sveriges nöjdaste kunder.

Elbolaget arbetar ständigt med hållbarhet och att skapa en långsiktighet inom energibranschen. Målet är att skapa en 100 % förnybar elproduktion senast 2040 samt att minimera påverkan på naturvärden. Förutom el levererar företaget även fiber, fjärrvärme, solceller och laddboxar till elbilar.

Kontakta Skellefteå Kraft

Du kan komma i kontakt med elbolaget på en rad olika sätt. Det har bland annat en bemannad reception på sin besöksadress. Dessutom har de en prisbelönt kundservice som du kan nå på telefon under veckans alla vardagar.

Du kan även få kontakt med kundservicen genom att skicka in ett meddelande eller skriva i chatten på företagets webbplats. Att skriva i chatten är det bästa alternativet för att få svar på brådskande frågor.

Kundservice: 0910-77 25 50
Felanmälan: 020-77 27 00

Besöksadress:
Kanalgatan 71
93 180, Skellefteå

Omdöme

Enligt vårt omdöme är Skellefteå Kraft ett mycket bra val för dig som vill ha ett tryggt och pålitligt energibolag. Bolaget erbjuder låga priser, korta eller inga bindningstider, klimatvänlig el och dessutom en prisbelönt kundservice som hjälper dig med ditt avtal.

Företaget får inte bara ett högt betyg av oss, utan även av kunder. Det har till exempel 4,2 av 5 i betyg på Trustpilot med 60 % i toppbetyg. På Reco har företaget fått 4,5 av 5 i betyg av 5 762 omdömen.

Innehåll